К основному контенту

Озеро. Березень. 2019

Прогулянка до озера в похмурий день.

З Південного Бульвару, з рідної сторони, кроком руш!

Ой, хтось тут кладовище розбив... Та ні, можна розслабитись, це місцеві православнокатолитнуті застовбичили за собою черговий ласий клаптик землиці. Згодом тут буде збудовний ще один пишний православний/католицький храм. А тим часом масі діточок в онколікарні не вистачає грошей на операцію.
(не тягніться за окулярами, фото клікабельні!)

 Ти диви яке нахабство, ну хіба ж не бачите хрестами відмічену територію? Тут же церквиця має бути, а не якийсь непотріб типу дитячих ігрових майданчиків. Місцевим ксьондзикам краще знати, як облаштувати місто своєю павутинкою - у них пряма лінія з Богом, а його син так і рекомендував - голодних накормити, спраглих напоїти, подорожніх в дім прийняти кожний пустир церквою облаштувати, і жодних дит.майданчиків. Дитина має вчитись Бога любити боятись і на колінах повзати, а не гратися в пісочку.
До того ж, у ксьондзів майбутнє очікується прибутковіше ніж у забудівельників. Населення старіє, а значить похорони, віночки, гробики, свічечки.. Ну тобто, щоб було куди поближче охоловшого раба  віднести відспівати. Бізнес! Все згідно рекомендацій Нового Завіту: дєлай дєньгі, дєлай дєньгі, а астальноє всьо дрєбєбєдєнь!
 Озеро. Кран вдалині "малює" майбутнє. Майбутнє перспективне - забудувати озеро висотками, в яких будуть жити араби, індуси та інші продуктивні (в плані розмноження) народи. Ну не пустувати ж квадратним метрам. 
 З іншої сторони озера теж йде будівництво - все для майбутніх поколінь неукраїнців. І вірно це, і правильно - пожили в будівлях, які збудували нам австріяки, євреї, поляки, тепер наша черга будувати для майбутніх поколінь чужих дітей. Араби будуть хеппі!          

Чудове рішення: рибі плавати можна, людям ні! Для мене, звичайно, Бистриця не йде в жодне порівняння з озером, але інколи можна й тут поплавати. І пішов отой патруль під три рогаті!
 А от за таке - СПАСИБІ!
 Покупався, і на турнічки! Ляпота!
 А потім біжиш собі доріжкою, й оглядаєш маєтки місцевих злодіїв бізнесменів. Мотивує.
 
 Вище, більше, щільніше! І правильно - дерева на дрова! Ну для чого отой зеленений непотріб біля озера!? Житло будувати треба, кожний клаптик освоїти! У кожної франківчанки ж бо по 5-6  дітей сьогодні народжується - потрібно щоб на всіх квартир вистачило!
 Цікаво, а оті телепні, хоча б здогадуються, що населення області вже 30 років як зменшується?
З наступного року і Івано-Франківськ піде під гірку - нема вже ким приростати. Чи вся надія на китайців?
 Житло побудували, молодці! А як з роботою в місті? Чи пропонуєте жити тут, а заробляти в Польші? Як казав Подерв'янський - хренова мода!
 Квартирку в "Парусі" не бажаєте? Дивлюсь на оцей суцільний будмайданчик, в яке перетворилося місто за останні роки й чманію від здивування - де наберуться оті десятки і десятки тисяч нових містян?
 Озеро ногами обкрутив, а тепер через парк додому.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Дамба. Березівка. Карти

Що трапляється, коли село очолює злочинно безвідповідальний голова? Відповіді в картинках (для збільшення, клацніть на зображення). Нижче наведено кілька історичних фотознімків місця де річка зруйнувала дамбу й де сьогодні вчергове закопуються гроші платників податків на її відновлення.  Липень 2013 року. Річка під прямим кутом довбає дамбу (червона стрілка; світло-коричнева вказує місце стариці де й потрібно було вести протипаводкові роботи й куди ПОТРІБНО було спрямувати русло!!!). В кріслі голови села сидить Вара Олександр Петрович. Березень 2014 року. Річка в лоб довбає дамбу. В кріслі голови села сиднем сидить Вара Олександр Петрович.   Серпень 2015 року. Річка продовжує натиск. Сільський голова продовжує сидіти в кріслі..  Січень 2016 року. Річка продовжує свою роботу. Як не дивно - продовжує свою роботу й Вара Олександр Петрович, а саме - успішно сидіти рівненько в кріслі сільського очільника.  Вересень 2016 року. Річка відточила кут

Дамба. Березівка.

В селі Березівка, Тисменицького району, підмило дамбу, яка захищає село від паводків. Від подібних речей ніхто не застрахований, але даний випадок не зовсім звичайний. Мою увагу привернув допис місцевого голови села в фейсбуці. Посилання на нього вже не існує, оскільки голова витер його разом з коментами. Витер тому що відвідувачі нищівно критикували голову за бездіяльність. Оскільки я часто влітку з сімєю їзджу на річку саме в це село, то також трішки в "темі", тому  задав голові декілька питань, а саме: чому протипаводкові роботи РОКАМИ велися за майже пів-кілометра від дамби, в той час як в іншому місці (нинішнє місце руйнування дамби) річка роками довбала дамбу під прямим кутом? Куди поділися тисячі машин шутру і що з того мало село? Чи не варто сьогодні підключити тих хвацьких шутровиків для відновлення дамби, з їх екскаваторами й важкими вантажівками, які так невтомно "працювали" на річці роками? Прямої відповіді на питання не отримав, натомість дізнався, щ

Центр. Березень. 2019

 Мої улюблені місця рідного міста: центр, міське озеро, парк Шевченка. (для повнорозмірності клацніть на фото)